برای بیشتر افراد این اتفاق افتاده است که بخواهند برای یک شرکت درخواست استخدام یا همکاری ارسال کنند. هر فردی برای اعلام همکاری یا درخواست استخدام، نیازمند آشنایی به نحوه نگارش رزومه یا CV است. در این مقاله قصد داریم که به نحوه نگارش رزومه برای استخدام شدن بپردازیم. لطفا تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
رزومه چیست؟
رزومه (به انگلیسی: Curriculum Vitae) و مخفف آن CV است. یک مدرک یا سند مکتوبی است که خلاصهای از تجربیات، شایستگیها، صلاحیتها، مشاغل قبلی، سطح تحصیلات و علایق فردی در آن قرار دارد. فرد آن را در زمان جستجوی شغل برای کارفرما ارسال میکند. CV همچنین شامل تحقیقات، نشریات علمی، جوایز و افتخارات فرد میشود. CV وسیلهای برای قانع کردن کارفرما و فرصتی مناسب برای جذب یا استخدام در یک شرکت است. بهتر است که اطلاعات موجود در CV یا رزومه واضح و مختصر باشد. این اطلاعات شامل مهارتها، تواناییها، مدارک تحصیلی و حرفهای فرد است. باید توجه کرد که رزومه یک نوع ابزار ارتباطی بین کارجو و کارفرما به شمار میرود.
نحوه نگارش رزومه
همانطور که قبلا گفته شد رزومه یک شرح مختصر، جامع و به روز از اطلاعات یک فرد است. در نظر داشته باشید که اطلاعات زیادی وجود دارد که باید در رزومه ذکر شود، از جمله:
– جزئیات و اطلاعات شخصی
نگارش رزومه در ابتدای امر شامل نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد، محل زندگی، شماره تلفن و ایمیل و تصویر شخصی است. البته بسته به تقاضای شرکت موردنظر میتوان جزئیات بیشتری شامل: کد ملی، نوع تأهل، نام پدر و … را نیز اضافه کرد. توجه داشته باشید که این مورد باید با نهایت دقت و صداقت تکمیل شود.
– مدارک تحصیلی
مدارک تحصیلی فرد در CV باید با تاریخ و دانشگاه یا مؤسسه اخذ مدرک به ترتیب درج شود. همچنین مقطع و رشته تحصیلی مدرک موردنظر ذکر گردد. معمولا در بیشتر موارد نیازی به ذکر مقاطع تحصیلی پایینتر مثل دبیرستان نیست. بنابرین در صورتی که مدارک بالاتری دارید (فوقدیپلم، کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری) ذکر آنها کافی است. مگر اینکه مقاطع پایینتر نیز برای شرکت کارفرما مهم باشد که بهتر است ذکر شود.
– تجربیات کاری
اگر پیش از این در کاری مشابه مشغول به کار بودهاید، ذکر آن در نگارش رزومه بسیار ضروری است. به طوری که ممکن است در گزینش یا استخدام شما در شرکت موردنظر بسیار تأثیرگذار باشد. این خود باعث میشود که کارفرما به تجربه شما اطمینان بیشتری کند و در نظر او تأثیر مستقیمی دارد. بهتر است تجربیات یا مشاغل کاری قبلی خود را با ذکر نام و مکان شرکت یا سازمان، نوع مسئولیتی که داشتهاید و دورهای که در آنجا مشغول به کار بودهاید را رزومه ذکر کنید. البته پیشنهاد میشود که اطلاعاتی دربارهی حقوق و مزایای خود در کار قبلیتان را در رزومه ذکر نکنید.
– دورههای تخصصی و عمومی
چنانچه قبلا در دورههایی –عمومی یا تخصصی- شرکت کردهاید و گواهی آنها را دارید، بهتر است آن را ذکر نمایید.
– مهارتها
در این بخش شما باید مهارتهای شخصی خود را بدون اغراق و صادقانه بیان کنید. بیان مهارتها در رزومه باعث تمایز و حتی بهتر دیده شدن شما از دیگر متقاضیان میشود. این تواناییها و مهارتها ممکن است شامل مهارت ICDL، آشنایی با نرمافزارهای آفیس (ورد، اکسل و …)، طراحی سایت، سئو سایت، تولید محتوا، ترجمه، طراحی لوگو یا هر مهارت دیگری شود.
– سرگرمی و علایق
در برخی از موسسات یا شرکتها به نوع سرگرمی و علایق فرد نیز اهمیت میدهند. بنابرین گاهی نیاز است که این موارد را هم در رزومه خود درج کنید.
– کسب جوایز یا مقام
اگر در طول تحصیل یا کار یا دیگر فعالیتها، جایزه یا مقامی کسب کردهاید، ذکر آن در رزومه ضروری است.
– افراد معرف
در فرم استخدام برخی شرکتها ذکر چند نفر معرف دیده میشود. از اینرو، بهتر است در این گونه موارد، دو یا سه نفر معرف آشنا به تجربیات و تواناییهای خود در پایان رزومه ذکر کنید. این افراد میتوانند کارفرمایان یا صاحبان مشاغل قبلی و حتی دوستان شما باشند. ذکر شماره تلفن، موقعیت شغلی و نسبت این افراد با شما نیز باعث رعایت شود.
اهمیت نگارش رزومه
نگارش رزومه برای افراد اهمیت بسیاری دارد، از جمله:
- نگارش رزومه یک ابزار بازاریابی برای افراد در مقابل کارفرمایان و مدیران به شمار میرود. بنابراین، باید دارای ویژگی اقناعکننده و اثربخشی باشد.
- CV همچون آینهای است که تصویری از شخص جویای کار را نشان میدهد. پس برای یافتن فرصت شغلی، بهتر است رزومه را با کیفیت مناسب تهیه کنید.
- رزومه شیوهای است که به وسیله آن افراد اطلاعات شخصی، صلاحیت، تجربه و دستاوردهای خود را به مدیر و کارفرما ارائه میدهند.
انواع رزومه
رزومه دارای چندین نوع است، از جمله:
- رزومه کاغذی: این نوع رزومه بر روی کاغذ و به شکل مکتوب انجام و چاپ میشود و سپس برای شرکت یا مؤسسه موردنظر ارسال میشود.
- رزومه الکترونیکی: فرم خاصی در وبسایت سازمان یا شرکت مربوطه قرار میگیرد که فرد اطلاعات آن در همان قالب خاص تکمیل کرده و آن را برای کارفرما میفرستد.
- رزومه ویدیویی: در این شیوه CV فرد از طریق ویدئو تهیه میشود که در آن فرد دستاوردهای خود را ارائه میدهد و خود را معرفی میکند.
نکاتی برای نگارش رزومه
نکات زیادی وجود دارد که هنگام نگارش رزومه باید رعایت شود، از جمله:
- خلاصه و مختصر بودن رزومه و عدم ذکر جزئیات غیرضروری. به این دلیل که مدیر استخدام وقت زیادی برای خواندن آن نمیگذارد.
- بررسی صحت و درستی اطلاعات رزومه، به ویژه نام، آدرس و اطلاعات تماس.
- استفاده از الفاظ و عبارات صحیح هنگام نوشتن CV، همچنین توجه کنید که جملات بدون اشتباهات دستوری و املایی باشد.
- گاهی اوقات بهتر از ذکر دستمزد موردنظر در رزومه خودداری شود.
- قبل از ارسال CV، آن را بررسی کرده و به شکل و زیبایی ظاهر فرم اهمیت بدهید.
- کلیه شایستگیها و تجربیات خود را از قدیم تا جدید ذکر کنید.
- هدف اصلی درخواست شغل را در ابتدای رزومه ذکر کنید.
- در هر رزومه فقط بر روی یک شغل مشخص و واضح تمرکز داشته باشید. اگر قصد ارسال درخواست در دو شغل متفاوت را دارید، بهتر است که برای هر شغل رزومهای متناسب و متفاوت تهیه کنید.
- از جعل و بیان تجربیات و مهارتهای دروغین جدا خودداری کنید.
- اگر دو شماره تماس داشتید، بهتر است هر دوی آنها را در رزومه ذکر نمایید.
در این مقاله به مسائل کلی در نحوه نگارش رزومه پرداختیم. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید باشد و از آن بهترین استفاده را داشته باشید.
اگر نیاز به ترجمه رزومه یا CV خود به زبانهای مختلف جهت ارائه به شرکتها یا کارفرمایان خاصی هستید، مترجمان باتجربه ترجمای آماده نگارش رزومه به زبانهای انگلیسی و عربی و سایر زبانها برای شما هستند. سفارش ترجمه و نگارش رزومه خود را از این بخش ثبت نمایید. |
شما هم میتوانید تجربیات و دیدگاههای خود را در رابطه با این موضوع با ما به اشتراک بگذارید.
[…] […]