چگونه در شبکههای اجتماعی محتوای تاثیرگذار تولید کنیم؟
افزایش پیشرفت تکنولوژی کنونی منجر به افزایش تعداد کاربران شبکههای اجتماعی و گسترش فضای آزادی بیان از طریق این بسترها شده است. همچنین حضور سازمانها و موسسات گوناگون در فضای شبکههای اجتماعی نیز به امری مسلم تبدیل شده است. بیشتر سازمانهای نوظهور قبل از اینکه دفتر فیزیکی خود را انتخاب کنند، فضای خود را در بستر این شبکهها رزرو میکنند. با این حال، تولید محتوای مناسب برای شبکههای اجتماعی همچنان بزرگترین دغدغه و چالش پیشروی این سازمانها است. در این مقاله با 7 مرحله تولید محتوای تأثیرگذار در شبکههای اجتماعی آشنا خواهید شد.
آنچه در این مقاله میخوانید: چگونه در شبکههای اجتماعی محتوای تاثیرگذار تولید کنیم؟ منظور از محتوای دیجیتال چیست؟ چگونه محتوای موثر تولید کنیم؟ 1- تعیین هدف 2- تعیین و شناسایی گروه هدف 3- انتخاب پلتفرم 4- تهیه محتوا 5- پردازش و بررسی محتوا 6- تهیه طرح انتشار محتوا 7- انتشار محتوا و سنجش میزان تأثیر |
منظور از محتوای دیجیتال چیست؟
محتوای دیجیتال به محتوایی گفته میشود که بر اساس چارچوبهای خاصی از طریق رسانههای اجتماعی، برای رفع نیاز، دفاع از یک ایده یا انتقال پیام از طریق ترکیبی از صدا، تصویر، ویدئو و طراحی هنری به عموم مردم ارائه میشود.d
چگونه محتوای موثر تولید کنیم؟
محتوایی که شما یا سازمانتان از طریق سایتهای شبکههای اجتماعی ایجاد میکنید و به اشتراک میگذارید، حلقه اصلی ارتباط شما با مخاطبان فعلی و هدف شما و فرصت طلایی شما برای دستیابی به چیزی است که برای موفقیت در آرزوی آن هستید. از طریق آن می توانید اعتماد مخاطب را به دست آورید و هویت خود را ارتقا دهید تا پلهای ارتباطی بین شما و مخاطبانتان ایجاد شود. فرآیند تولید محتوا چندین مرحله متوالی دارد که عبارتند از:
1- تعیین هدف
لازم است هدفی که از طریق استفاده از این محتوا میخواهید به آن دست یابید را مشخص کنید. این امر با پاسخ به سوالات زیر صورت میپذیرد:
چرا این محتوا را میسازم؟
هدفی که میخواهم به آن برسم چیست؟ چرا از این پلتفرم برای ارسال محتوای خود استفاده میکنم؟
2- تعیین و شناسایی گروه هدف
پس از تعیین هدف، باید مخاطب هدفی که محتوا را برای آنها تولید و ارسال میکنید، مشخص کنید، سپس آن را بر اساس سن، زبان، علایق و منطقه جغرافیایی تجزیه و تحلیل کنید.
3- انتخاب پلتفرم
پس از شناسایی و تجزیهوتحلیل گروه هدف، سوالات زیر به ذهن شما خطور میکند:
از اینستاگرام یا یوتیوب استفاده کنم؟
فیس بوک و توییتر چطور؟
کدام یک از این ابزارها برای محتوایی که به مخاطبان هدف ارائه میکنم، بهتر است؟
در مورد استفاده از هر یک، به روشی متفاوت چطور؟
هنگامی که به این سؤالات پاسخ دادید، قادر خواهید بود پلتفرم مناسب را بر اساس گروه هدف و ماهیت محتوای خود انتخاب کنید.
4- تهیه محتوا
در این مرحله، محتوا به روشهای مختلف تهیه میشود و با پاسخ به سوالات زیر به هدف مورد نظر دست یافته و به جذب گروه هدف کمک میکنیم:
این مخاطبان چقدر از زمان خود را در پلتفرمهای رسانههای اجتماعی سپری میکنند؟
آیا بیشتر ویدیو را میپسندند یا تصاویر را؟
آیا برای خواندن مقالات وقت میگذارند؟
بسیاری از افراد اغلب تصور میکنند که محتوا فقط متن و مقاله است، بدون اینکه به محتوای بصری ویدیوها، تصاویر و اینفوگرافیکها که محبوبترین و تأثیرگذارترین نوع محتوا بر فالوورها است، توجهی کنند.
5- پردازش و بررسی محتوا
پس از جمعآوری محتوا و تعیین مناسبترین ابزار برای انتشار آن، محتوا مورد بازبینی قرار میگیرد تا از نداشتن غلط املایی آن اطمینان حاصل شود و خروجیهای آن با بهترین روشهای مورد استفاده در شبکههای اجتماعی مورد بررسی قرار گیرد. به عنوان مثال، اگر میخواهید از اینستاگرام استفاده کنید، باید از تصویر گویا و کلیپ ویدیویی با مشخصات خاصی استفاده کنید. اگر فکر میکنید که توییتر ابزاری است که هدف شما را محقق میسازد، محتوا باید از نظر زبان گفتار، اندازه و تعداد تصاویر مطابق با این پلتفرم ساخته و فرموله شود.
6- تهیه طرح انتشار محتوا
در این مرحله باید برنامهای برای انتشار محتوا در شبکههای اجتماعی تهیه شود. به طوری که این محتوا به صورت دورهای و در زمانهای مشخصی که کاربران حضور گستردهای در بستر انتخابی شما دارند، منتشر شود تا محتوای شما توسط مخاطبان بیشتری دیده شود.
7- انتشار محتوا و سنجش میزان تأثیر
وقتی محتوا را منتشر میکنید، از قبل متوجه تاثیر محتوا خواهید شد؛ زیرا پس از انتشار آن و رسیدن به گروه هدف، میتوانید میزان تعامل مخاطب با محتوای و میزان موفقیت در دستیابی به هدف خود را تشخیص دهید. این تأثیر با استفاده از مجموعهای از ابزارهای تحلیلی اندازهگیری میشود که به شما کمک میکند عملکرد فعالیت دیجیتال خود را در یک بازه زمانی خاص شناسایی کنید.
از جمله این ابزارهای تحلیلی:
• Google Analytics
گوگل آنالیتیکس علاوه بر اینکه ابزار اصلی برای تجزیه و تحلیل عملکرد وبسایت است، معیارهای مرتبط با شبکههای اجتماعی را نیز ارائه میدهد. مثلا تعداد بازدیدکنندگانی که از یک شبکه اجتماعی خاص به سایت شما آمدهاند.
• Quintly
این ابزار به شما امکان میدهد تا حداکثر 3 صفحه فیسبوک را به طور همزمان دنبال کنید و آمار فالوورهای خود را تجزیه و تحلیل کنید تا تعامل آنها با وبلاگها و نشریات افزایش یابد.
• Scup
این ابزار که توسط شرکت Direct Labs ایجاد شده است، با هدف ارائه یک رابط کاربری ساده و سریع برای تجزیه و تحلیل بسیاری از شبکههای اجتماعی مانند توییتر، یوتیوب، Google Alerts و غیره است. این ابزار همچنین آموزشهای رایگان و همچنین امکان پیگیری بسیاری از گفتگوهای مهم در 13 شبکه اجتماعی را ارائه میدهد.
در این مقاله با 7 مرحله تولید محتوای تأثیرگذار در شبکههای اجتماعی آشنا شدیم. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید باشد.
سوالات متداول
محتوایی که بر اساس چارچوبهای خاصی از طریق رسانههای اجتماعی، برای رفع نیاز، دفاع از یک ایده یا انتقال پیام از طریق ترکیبی از صدا، تصویر، ویدئو و طراحی هنری به عموم مردم ارائه میشود.
فرآیند تولید محتوا چندین مرحله متوالی دارد که عبارتند از: 1- تعیین هدف، 2- تعیین و شناسایی گروه هدف، 3- انتخاب پلتفرمريال 4- تهیه محتوا، 5- پردازش و بررسی محتوا، 6- تهیه طرح انتشار محتوا و 7- انتشار محتوا و سنجش میزان تأثیر.
در صورتی که در تولید محتوای دیجیتال برای شبکههای اجتماعی یا وبسایت دارای مهارت هستید و قصد دارید با ترجمای همکاری داشته باشید، درخواست خود را در بخش استخدام مترجم برای ما ارسال کنید. |
مشتری گرامی در صورتی که سفارش تولید محتوا برای وبسایت یا شبکههای اجتماعی خود دارید، سفارش خود را همین الان از بخش ثبت سفارش برای ما ارسال کنید و از خدمات تولید محتوای ترجمای برخوردار شوید. |
شما هم میتوانید تجربیات و دیدگاههای خود را در رابطه با این موضوع با ما به اشتراک بگذارید.
نوشتههای تازه